Poctivá domácí kuchyně už není to, co bývávala. Naše babičky totiž vařily vždy z kvalitních surovin a používaly kuchyňské potřeby, které něco vydržely. Vždyť když se podíváte k babičce do kuchyně, určitě tam najdete pár kousků nádobí ještě po její mamince.
Toužíte-li znovu objevit kouzlo domácí kuchyně, budete si muset pořídit kvalitní kuchyňské potřeby a vařit pouze z čerstvých surovin. Zapomeňte na polotovary, náhražky a nádobí ze supermarketů. Materiály používané k výrobě poctivého nádobí (zejména keramika, mramor a granit) jsou totiž k potravinám šetrnější, a tak se v nich zachovává více živin, minerálů a vitamínů.
Jaký materiál je nejlepší?
Keramika, mramor i diamant jsou na stejné úrovni. Záleží na tom, co vyhovuje právě vám. Například keramika je bílá, což se hodí při přípravě jíšky, polévky, karamelu a jiných pokrmů, u nichž záleží na barvě. Na tmavším mramoru zase nejsou tolik vidět odřeniny. Diamantový povrch je vlastně keramika s přídavkem syntetického diamantu. Sice je extra odolný, ale musíte počítat s tím, že by neměl přijít do styku s kovem (drátěnky, nože apod.).
Zákaz styku s kovem platí i pro keramické sady hrnců. Do myčky s nimi můžete, ale pozor na to, aby se neodřely o kovové části. Velmi záleží i na čisticím prostředku. Keramiku je vhodné před prvním použitím potřít tukem a setřít hadříkem, čisticí prostředky pak tento tuk odstraňují. Nejlepší je, když nádobí vždy jen otřete hadrem bez čisticích prostředků. Budete-li chtít používat myčku, potřete občas keramiku opět tukem.
Kvalitní nádobí je výborným dárkem
Keramické nádobí může být překrásným dárkem ke svatbě, narozeninám či jiné příležitosti. Obdarovaný na vás bude mít vzpomínku, která dlouho vydrží. Nebojte se darovat třeba i sadu kuchyňských nožů. Přestože pověry tvrdí, že by se nože jako dárek dávat neměly, stačí je převázat červenou stuhou a přidat minci na vykoupení pověry.
Více informací o moderních kuchyňských potřebách najdete přímo na webu švýcarského výrobce RoyaltyLine.cz.